MEDLEMSSKAP OCH OMBUDSMÄN

Allt som har hittills gjorts har inte kunnat förverkligas utan osjälviska handlingar. För dem som inte visste att man kunde hjälpa andra på detta sätt, kan genom denna information bekanta sig med Merhamets aktiviteter och även själva bli en del av detta och visa sin själ och vilja. Alla som har hittills deltagit i Merhamets aktiviteter kan vara nöjd eftersom de har delat med sig av sin minimala inkomst för att uppnå dessa resultat.

Sovandes i lastbilar, väntandes vid tullar ibland i många dagar, åkandes på vägar som man inte har åkt på tidigare och tittandes ner på stup där de själva kunde hamna hade en del av medlemmarna möjlighet att via en konvoj till Bosnien och Hercegovina leverera insamlande medel till människor i Bosnien och Hercegovina. Genom att ta med sig färdiglagad mat så minskade man matkostnaderna för att komma till den bestämda orten så snabbt som möjligt. I Merhamet Sveriges arbete hade ombudsmännen en speciell roll. De gick från dörr till dörr och lärde känna folk, folk med en god vilja.

De människorna bar mest börda men det var inte svårt för att de visste deras mål och varför de gjorde detta, de hade ingen förvänta att bli visade tacksamhet av någon individ. Bland dem har man valt ut medlemarna för Merhamets kommité som har gett sin lediga tid, ibland även använt sin arbetstid åt att uppnå målen.

Varje person som deltar i någon av Merhamets aktiviteter blir automatiskt medlem hos Merhamet och i och med det får man ett medlemskort. Medlemskortet ser ut på följande sätt: