Vara Fadder åt barn utan föräldrar i Bosnien och Hercegovina


Merhamet MDD Sveriges, i slutet av kriget i Bosnien och Hercegovina, strategi var att rikta direkt hjälp till de kategorier som behövde de som mest. Tusentals barn, som är utan båda föräldrarna, har vi som plikt att åtminstone räcka material tröst innan vi löser deras alldagliga problem. Den hjälpen började 1996 och påbörjade den första organiserade aktion från utlandet som Merhamet har startat.

I ett avtal med Organisationen för familjer som har under kriget förlorat en eller flera utav sina medlemmar, har vi fått en lista över barn.

Det månatliga beloppet är från 50 KM, det vill säga 250 SEK.

Vid slutet av dessa enårsperioder som fadder kände vi behovet av att kungöra den aktion ständig och med hjälp av ädla människor fortsätts hjälpen till barn utan föräldrar i Bosnien och Hercegovina. Värt att nämna är att vi har en fadder som har åtta fadderbarn, det finns faddrar som har två eller tre fadderbarn, några Islamiska församlingar och Bosnien-Hercegovinska föreningar som har upp till tio fadderbarn...
Namnen till dem (faddrarna) kommer för alltid att stanna i barnens medvetande och kommer att leva så länge barnen levet, idag fattiga och imorgon formerade individer.

* Avtalet innehåll - Anmällan

Vi tar detta tillfälle i akt att bjuda in flera ädla människor att delta i denna aktion så att vi kan hjälpa ett större antal barn utan båda föräldrar i Bosnien och Hercegovina.

Under årets gång har Merhamet sett till att över en halv miljon kronor har skickats till brådskande fall för läkande och rehabilitering av människor efter operationer. Den här aktiviteten fick en väldigt bra respons från vårat folk utomlands och behovet av hjälp är stort i Bosnien och Hercegovina eftersom mycket folk är i huvudsak utan jobb efter kriget som raserade inte bara det materiella och hälsan hos människorna utan mycket, mycket mer.